Chronische Vermoeidheids Syndroom: HPU

HPU is een erfelijke stofwisselingsziekte die voornamelijk voorkomt bij vrouwen. De aandoening is vernoemd naar de stof, hemopyrrollactamurie, die bij HPU patiënten in de urine wordt gevonden. Het is waarschijnlijk een afvalproduct van de stofwisseling. Deze stof vangt enkele belangrijke bouwstoffen weg, waaronder: de actieve vorm van vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat) en de mineralen zink en mangaan. Hierdoor ontstaan op termijn ernstige tekorten in het lichaam, wat kan leiden tot tal van gezondheidsklachten.

Alle artikelen en behandelingsprotocollen zijn volgens het zelfzorg principe geschreven. Bij zelfzorg is niet de arts of specialist maar de patiënt verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van de behandeling. Toch adviseer ik patiënten om bij gezondheidsklachten eerst een arts te raadplegen. Een juiste diagnose is ook bij een zelfzorgtraject van onschatbare waarde. Als u reeds onder behandeling bent van een arts overleg dan met uw arts voordat u voedingssupplementen gaat gebruiken.

Copyright © 2007 - pilliewillie.nl

Sommige vrouwelijke patiënten hebben misschien geen chronisch vermoeidheidsyndroom maar HPU

Wat is HPU?

HPU is een stress georiënteerde aandoening, er ontstaat pas een positieve HPU waarde na blootstelling aan langdurige stress (geestelijk of lichamelijk). HPU lijkt hiermee een beetje op chronisch vermoeidheidsyndroom omdat het ook een trigger nodig heeft voordat de klachten zich openbaren. Lees meer over HPU in het artikel van Trudy Doorduin: HPU, een nieuwe vrouwenziekte?

Wat zijn de klachten?

Het klachtenpatroon van HPU omvat onder meer klachten als chronische vermoeidheid, menstruatiestoornissen, hypoglykemie, maagklachten, prikkelbare darm, verstopping, diarree, huiduitslag, zwangerschapsklachten, bloedarmoede, verlaagde bloeddruk, gewrichtsproblemen (bekkeninstabiliteit), spierzwakte, terugkerende infecties, verminderde vruchtbaarheid, overgewicht, spierspasmen, stuipen, krampaanvallen, hart- en vaatziekten, slaapstoornissen, hoofdpijn, migraine, depressiviteit, allergieën en voedselintolerantie. Het HPU klachtenpatroon heeft dus duidelijk overlap met het klachtenpatroon van chronisch vermoeidheidsyndroom . Sommige HPU patiënten hebben een verhoogde bewegelijkheid (hypermobiliteit) van de gewrichten. Veel vrouwen met HPU kunnen bijvoorbeeld hun pink recht naar achteren leggen, of hun duim overstrekken. Dat is een kenmerk dat niet voorkomt bij chronisch vermoeidheidsyndroom .

Ik vermoed dat een aantal vrouwen die nu gediagnosticeerd zijn met chronisch vermoeidheidsyndroom in werkelijkheid HPU hebben, en dat is goed nieuws want HPU is een aandoening die, mits tijdig vastgesteld, goed te behandelen is.

Hoe wordt HPU vastgesteld?

Reactie Dr Paul van Meerendonk
Goed verhaal. Weliswaar ben ik het niet overal mee eens, maar als het chronisch vermoeidheidsyndroom betreft is er vaak sprake van meningsverschillen, omdat het wetenschappelijk onderzoek daar aanleiding voorgeeft. Als voorbeeld noem ik HPU. In mijn optiek is het bestaan van deze aandoening twijfelachtig. In het verleden heb ik een aantal patiënten volgens de richtlijnen van Kamsteeg behandelt zonder enig resultaat. Ik geloof wel, dat er patiënten zijn, die gunstig reageren op vitamine B6-behandeling, maar dat is absoluut een kleine minderheid.

In het afgelopen jaar heb ik ontdekt, dat sluimerende virussen bij ca 30% van de patiënten DE oorzaak zijn van het syndroom. Door het virus met bepaalde combinaties van antivirale middelen te behandelen (en dan bedoel ik niet lysine, vitamine C e.d.) verdwijnt het virus en daarmee ook het immuundysregulerende effect van het virus. Infecties als Candida zijn geen oorzaak van CVS, maar treden op door een down-regulatie van de T-helper-1-cellen en daardoor ook een vermindering van de NK-celactiviteit. Door deze downregulatie wordt de patiënt ook veel gevoeliger voor virale infecties en intracellulaire infecties met bacteriën, zoals Mycoplasma.Verbetering van de Th1-activiteit is dan ook cruciaal. Dit zijn maar enkele overwegingen, die ik in een nieuw artikel zal gaan verwerken.
HPU is eenvoudig via een urinetest vast te stellen. Ik adviseer daarom alle vrouwelijke patiënten die reeds met chronisch vermoeidheidsyndroom zijn gediagnosticeerd een HPU test te laten uitvoeren. Vraag een urinetest aan via het elektronische spreekuur op deze site. Hieraan zijn kosten verbonden. Een huisarts weet waarschijnlijk nog niet van het bestaan van HPU omdat deze ziekte pas in 2001 is ontdekt.

HPU is heel recent door Dr. J. Kamsteeg ontdekt. Kamsteeg is de oprichter van het KEAC (Klinisch Ecologisch Allergie Centrum) in Weert. Literatuur over HPU is nog schaars en er is nog weinig wetenschappelijk onderzoek door anderen gedaan die de bevindingen van Dr Kamsteeg kunnen bevestigen. Mij zijn echter twee chronisch vermoeidheidsyndroom diagnoses bekend waar uiteindelijk bleek dat HPU de oorzaak van de klachten was. Één patient is inmiddels geheel genezen, de ander is bezig met de HPU behandeling.
SITE MAP
Maagdarmstoornissen: Candida infectie - Prikkelbaredarmsyndroom - Crohn - Colitus Ulcerosa - CVS/ME: Chronische vermoeidheid Syndroom - Diabetische complicaties: Bloeduiker stabilisatie - Neuropathie - Retinopathie - Nefropathie - Hart- en vaatziekten: Cardiomyopathie en Hartfalen - Hoge bloeddruk - Cholesterol verlaging - Aderverkalking (atherosclerose) - Spataderen - Levensverlenging: 100 jaren jong - DHEA - Melatonine - 65+ - Kanker: - Ondersteuningstherapie bij kanker - Bot en gewrichtsaandoeningen: - Artrose - Artritis - Osteoporose - Fibromyalgie: - Fibromyalgie - Urinewegaandoeningen: - Prostaatklachten - Blaasontsteking - Vrouwenklachten: Menopauze - Premenstrueelsyndroom - Overgewicht: - Overgewicht - SLIM - Oogaandoeningen: Staar - Slecht zien Andere artikelen: - HPU - Astma - Multiple Sclerose - Psoriasis - Depressie
Uw keuze: pilliewillie.nl > CVS/ME > diagnose > HPU

Ondersteun mijn werk en plaats een link naar chronische-vermoeidheidssyndroom.pilliewillie.nl

Copyright © 09 December 2011

Site Map Contact

  • Home
  • Resultaten
  • Forum
  • Online therapeut
  • Gratis informatie
  • Zoeken
  • Contact
  • Oorzaak onbekend
  • CDC definitie
  • Infecties
  • Hormonale problemen
  • Andere oorzaken
  • Syndroom van Verbiest
  • HPU